Sessions confinades · maig de 2020

En aquesta ocasió us presento a David de la Blanca o com li agrada dir-se artísticament “DE LA BLANCA”. Com us podeu imaginar, les sessions que us presento avui són nascudes enmig de la pandèmia mundial per la COVID-19. Aquest blog va néixer l’any 2011 com a resposta a la greu crisi econòmica del 2008 i la davallada de les oportunitats musicals i creatives a l’estat espanyol, i ara, ens trobem en una altra crisi, també econòmica, però en aquest cas com a conseqüència de la crisi sanitària mundial.

En ple confinament, i després d’haver realitzat una sèrie de vídeos en solitari al meu “home estudi”, en David em va fer la proposta col·laborar en un vídeo del seu projecte musical “CULPABLE”. La percussió, les bases programades, el rap reivindicatiu d’en David eren un context perfecte per esplaiar-se improvisant. El procés era que havíem estat fent durant tot el confinament: enregistrar l’àudio i el vídeo cadascú des de casa i editat a posteriori per en David, muntatge, edició de vídeo i mescla de l’àudio.

El vídeo de David de la Banca CULPABLE

¿Quien es IVI?

Amb en David ens vàrem conèixer fent música. Un bon dia em van proposar entrar en una banda anomenada “IVIMANSERAY” (només el seu creador sap el que significa) on en tres dies ja teníem una gira. Era una banda sense futur però amb bolos i, com sempre passa, hi ha algú que de seguida té els mateixos “codis” que tu i amb la “forçada” convivència i que ens enteníem bé musicalment de seguida ens vàrem fer “compis” de banda.

David de la Blanca a IVIMANSERAY

«(…) conozco a Lluís Vallès en una banda en la que coincidimos, y en una de sus giras nos hacemos grandes amigos.
De eso hace ya unos 5 años. Aunque cada uno tiene sus proyectos musicales individuales, compartimos uno en común que nos hace estar en permanente contacto».

En David va venir a finals dels 90′ a estudiar jazz al Taller de Músics desde Granada, la seva ciutat natal. Porta més de 20 anys vivint a Catalunya, fent de professor, de músic de sessió i, també, com tots en algun moment de la nostra vida, de músic d’orquestra. Ha treballat amb músics de tots els estils i estima tocar sobre l’escenari com el que més, A més a més és un gran docent, tant a escoles de música com a promotor de grups de percussió per tota Catalunya, És molt estimat pel seu caràcter afable però alhora rigorós amb la música. És normal que sent així de seguida ens trobéssim a la incertesa que era “IVIMANSERAY”. Ràpidament ens vàrem entendre.

Tot cercant un nou teclista per la banda vaig proposar que s’incorporés en Sergi Moya gran amic i compositor. Després de la seva incorporació es va desencadenar la dissolució de la banda, on el nucli dur, en David, el Sergi i jo mateix vam fundar KALIDOSKOPI amb temes originals de Sergi Moya.

Amb IVIMANSERAY en 2015

Amb KALIDOSKOPI l’any 2019 vam enregistrar i publicar el treball BLAU que podeu trobar a Spotify en AQUÍ. Podeu veure també el nostre videoclip AQUÍ.

Bésame Mucho

Després de l’experiència de la proposta de “CULPABLE” vaig proposar-li enregistrar un vídeo més en la línia del que havia estat publicant jo durant el confinament, un clàssic dels clàssics: BÉSAME MUCHO. De la mateixa manera que amb el projecte de De La Blanca cadascú des de casa seva i amb els mitjans de que disposava cadascú vam enregistrar el vídeo. En aquesta ocasió, i com que era iniciativa meva, la mescla d’àudio i edició de vídeo va córrer a càrrec meu.

El vídeo va ser enregistrat durant el mes de maig de 2020 a les acaballes del confinament. Servia també per tancar la sèrie de vídeos fets des de casa. Tot plegat amb un regust amarg i certa melangia per la pèrdua del contacte humà.

«Bésame Mucho» vídeo realitzat amb la col·laboració de David de la Blanca